Project Pegasus

Article Index

Proposed Second Floor 

Proposed Second Floor

The layout of the Library will be largely preserved at second floor level, although spatially it will be significantly adapted by the infilling of the third floor above to create the Education and Training Centre.

The infill floor will be formed in steel and concrete to maximise acoustic isolation between the floors.

 

(Proposed Library Room C with lower ceiling to allow construction of the Education and Training Centre on the third floor above)

Where new finishes are required, the approach to the interior design will follow the existing, with a firm focus on crafted oak joinery with moulded details.

It is currently proposed that visitors to the Library will enter through the main Treasury entrance and use the new lifts, although the existing Library entrance will be maintained. Library users will enter into a new space lined with books and with clear sight lines to the Library desk, which will be maintained in its current position. Existing Library offices arranged off the Library stair will be maintained and refurbished.

Proposed Second Floor Display
Click image to enlarge